Фолклорни формации от няколко страни изнасят шоу в Стара Загора

30.07.2015

Уникална фолклорна среща на българските състави от чужбина ще се състои в Стара Загора. Зрелищното шоу, което ще се проведе под надслов Българският фолклор е магия, ще завладее града от 1-ви до 2-ри август.

Организатори на програмата са Държавна агенция за българите в чужбина и ръководители на фолклорни формации в Чикаго и Стара Загора.

Български фолклор

Програмата на фолклорната среща ще стартира с откриването на изложба на рисунки на български деца от чужбина, наградени в конкурса на ДАБЧ България в моите мечти от 14.00 часа през Регионална библиотека Захарий Княжевски.

В 18.00 часа пред сградата на Общината жителите и гостите на Стара Загора ще могат да се насладят на концерт на фолклорен ансамбъл Ябланска огърлица и Коледарска група за автентичен фолклор от Гърция.

На следващата сутрин в Общинската спортна зала Иван Вазов от 10.00 часа ще се проведе танцов семинар и хоротека. Празничният ден ще продължи с грандиозен концерт, в който ще вземат участие Български фолклорен клуб Верея от Чикаго, Западно-Украинско българско национално културно обединение Сава Шеретов от Лвов, ансамбъл Чемшир от Белфаст и др.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати