Джазът отстъпва място на класиката в Банско

14.08.2015

Родният курорт Банско вече се е превърнал в любимо място на меломаните. След като продължение на седмица градът под Тодорка бе сцена на най-горещия джаз фестивал на Балканския полуостров, скоро там ще гостуват и звездите на българската опера.

В края на този месец Банско ще бъде домакин на шестото издание на фестивала Банско Опера фест. В продължение на три вълшебни нощи жителите и гостите на курорта ще могат да се насладят на великолепна музика на открито, под звездите.

Опера

Фестивалът стартира на 27 август и ще продължи до 29 септември. Тази година в курортът ще гостува Държавната опера в Русе, която ще представи балета Дон Кихот по музика на Лудвиг Минкус в изпълнение на солисти и кордебалет.

Втората фестивална вечер е резервирана за Кармен на Жорж Бизе, поставено от Държавната опера във Варна, с диригент Светослав Борисов.

Кулминацията на фестивала ще бъде оперетата Царицата на чардаша от Имре Калван, който ще бъде представена пред банскалии и гости от Държавната опера в Русе, с диригент Найден Тодоров.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати