София добива европейски вид със зелени трамвайни релси

17.08.2015
Зелени релси

София добива все по-европейски вид. За първи път в своята история столицата вече ще има зелена настилка около трамвайните релси. Тя вече е положена в ремонтирания участък на столичното кръстовище Руски паметник.

По план ремонтът там трябва да приключи на 19 август и на тази дата ще бъде пуснато движението в района. Дотогава трамвайните спирки непосредствено преди и след кръстовището са временно закрити.

Подобни зелени трамвайни трасета има в повечето големи европейски градове като Браселона, Прага, Щутгарт, Гренобъл, Белград и др.

Особено горди с новата зелена настилка в София са инициаторите на полаганетто ѝ – сдружението Зелени релси, които предложиха иновативната идея. Те се надяват и на други места в столицата настилката под релсите за позеленее.

Зелени релси София

От Столична община се похвалиха, че тунелът под НДК вече е образуван със 126 нови лампи и апаратура за контрол на управление на осветлението в зависимост от осветеността извън тунела. Очаква се иновацията да доведе до намалява не на консумираната енергия с цели 95 процента, като се утрои нивото на осветеност на тунела.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати