Дворецът Версай се превръща в хотел

20.08.2015

Дворецът Версай, който е бил дом на кралете на Франция в продължение на столетия, ще бъде превърнат в хотел.

Луксозният исторически комплекс е едно от най-посещаваните места в страната, но средствата за поддръжката му не достигат и от управата му са открили начин за подобряване на финансовото състояние.

Версай

Три от сградите в комплекса са обявени търг. Предвижда се те да бъдат основно ремонтирани и в тях да бъдат изградени хотели.

Хотелите ще бъдат построени в три емблематични сгради от осемдесетте години на 17 век, които се намират извън оградите на парка на двореца Версай. От тях се разкрива фантастична гледка към архитектурния шедьовър и други по-известни сгради в комплекса.

Обявените на търг постройки не са част от официалната кралска резиденция, в тях са били настанявани предимно по-дребни благородници и различни приходящи в кралския двор лица.

Не за първи път управата на двореца Версай се опитва да превърне някои от сградите му в хотели, но предишният опит се увенча с неуспех, защото френските власти отказаха да дадат съгласие за промяна в предназначението на сградите.

По експертна оценка между 4 и 7 милиона евро трябва да бъдат вложени за обновяване на сградите и изграждане на хотелите в тях.

Всички реконструкции ще бъдат извършвани под надзора на държавните институции, за да се гарантира запазването на автентичната визия на сградите.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати