Код кафяво и в Созопол

23.08.2015

От покъртително състояние на морската вода край Созопол се оплакват курортисти. Това се случва дни, след като къпането на плажа в Лозенец беше забранено заради замърсяване на морската вода в курорта.

Код кафяво и в Созопол

Заради липсата на пречиствателни станции морето буквално се е превърнало в тоалетна, оплакват се недоволни летовници. Цял август морските води в Созопол са съмнително мътни и пълни с боклуци.

По думите на туристи във водата край брега на курортното градче много често могат да се видят плуващи изпражнения, а общината нищо не правела по въпроса. Препатилите туристи обясняват, че след плуването в мръсната вода се почувствали зле.

Причината е липсата на пречиствателни станции и директното заустване на тоалетните в морето, заявяват опарилите се туристи, цитирани от ВсекиденКом.

Хората са възмутени как може подобна мръсотия да се наблюдава точно в Созопол. Според тях хотелите трябва да преустановят дейността си, докато не бъдат направени пречиствателни станции.

Летовниците се оплакват не само от състоянието на морската вода край Созопол, но и от вида на стаите в уж 4-звездни хотели в морския град.

Те споделят, че помещенията, където отсядат гостите, не са добре проветрени и почистени от мухъл. Заведенията по морето пък само се чудели от какво да инокономисат.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати