Туристи ще щурмуват историческите ни обекти през септември

23.08.2015

Със затихването на летния сезон в началото на септември българите са най-активните туристи в страната. За това донякъде допринася и фактът, че хотелиерите до последно се опитват да примамят гости с всевъзможни евтини оферти. Очаква се нашенците да помислят за отдих извън мястото, където живеят, във времето около празничните дни 6-ти и 22-ри септември.

Асеновград

Ваканциите най-вероятно няма да са продължителни, но във всеки случай ще дадат възможност за отдих и релакс. Някои от българите ще посетят познати дестинации в Турция и Гърция, но други ще съчетаят почивката с посещения на културно-исторически места у нас.

Оказва се, че българските културни дестинации са едни от най-предпочитаните през есента. Според експертите най-силен интерес будят тези обекти, които са открити наскоро и достатъчно популяризирани.

Усилията за популяризиране на културно-историческите обекти у нас дадоха резултат, заяви Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти пред СтандартнюзКом.

По думите му много от нашенците тази година търсят начин да съчетаят почивката си с опознаваме на културно-историческото ни наследство.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати