Миндя - некоронованата столица на рока

27.08.2015

Този уикенд Миндя отново ще се превърне в неофициална столица на рока, той като търновското село ще бъде домакин на седмото издание на фестивала Миндя рок фест. Очакваното от мнозина музикално събитие ще доведе в търновския край 11 групи и близо 50 музиканти.

Милена Славова

Дебют на сцената в Миндя ще направят беларусците от Дабъл БИТ, които са първата чуждестранна група отвъд Желязната завеса, която гостува на фестивала, обяви проф. Евгений Дайнов, който е един от организаторите на събитието.

В битка за вниманието и любовта на меломаните ще се включат още чузикантите от Delta Roosters и CRUSH. Гвоздеят на първата музикална вечер ще бъде рок примата на България Милена Славова.

Съботнатаа вечере запазена за рок забивките на Restart Rock Band BG, на търновците от Черноризец, както и на бандите Магистри и Tortilla Flat. На финала на сцената ще се качат Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд.

Голямата изненада ще бъде импровизиран джем сешън, в който ще се включат всички музиканти, които пожелаят.

Очаква се над 2000 души да посетят фестивала Миндя рок фест, който ще се проведе на 28 и 29 август. Музиканите ще бъдат настанен в местните селски къщи, а за гостите са предвидени места за палаткови лагери и кемпери.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати