Най-грозният английски град в битка за културна столица на Острова

28.08.2015

Град Суиндън, който е определян от мнозина за най-грозният град във Великобритания, има амбициите да се превърне в културна столица на Острова. За целта градските власти стартират кампания за няколко милиона, която има за цел да излъска имиджа му.

Сред повечето от поданиците на Нейно Величество Суиндън е известен като родното място на Русокосата сексбомба Даяна Дорс, тв звездата и еротичен модел Мелинда Месинжър и актрисата Били Пайпър.

Суиндън

Това, което мнозина не знаят е, че всъщност градът разполага с една от най-богатите колекции британско изкуство от XX век. Колекцията на музея в Суиндън по нищо не отстъпва на тази в Лондонската Национална галерия и Тейт Модърн.

Начало на колекцията е дал местен бизнесмен през 1940 г., като през годините тя е попълнена с произведения на Люсиен Фройд, Франк Ауербах, Хенри Мур, Маги Хемблинг и др. За жалост само част от произведенията на изкуството са достъпни за посетители заради липсата на изложбено пространство.

Този проблем ще бъде решен, след като градските власти гласуваха да отпуснат 17.5 милиона паунда за преобразяването на града, в което се включва и изграждане на нов градски музей.

Около бъдещата галерия ще бъде изградена развлекателна зона с ресторанти, барове, театър и концертна зала.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати