Пускат лифтовете на Боровец на 18 декември

17.12.2009
Пускат лифтовете на Боровец на 18 декември

Ски сезон 2009/2010 в Боровец ще започне на 18 декември (петък) с пускането на лифтовете.

Официалното откриване на сезона в зимния курорт ще бъде на 20 декември (неделя).

Всички гости на Снежния празник в Боровец ще имат възможността да видят акробатични скокове от Екстрийм Тийм, ски спускания на ски учителите от „Бороспорт”. Атрактивни сноуборд скокове ще изпълнят още Димитър Чокоев – Джими, Лозьо Димитров , които са състезатели от националния отбор по сноуборд на България.

Програмата по официалното откриване ще включва още разходки с коне, много музика и фойерверки. Официалното откриване на сезона ще продължи с конкурс за направата на снежни човеци с много награди за присъстващите.

Главен акцент на ски сезонa през зимен сезон 2009/2010 ще е насьрчаването на ски спорта и на здравословния начин на живот сред младите хора.

Цената на еднодневна лифт карта за всички лифтови съоръжения от понеделник до петък ще струва 55 лв. за възрастни и 33 лв. за деца. Цената на еднодневна лифт карта за събота и неделя струва 35 лв. за възрастни и 22 лв. за деца.

В Боровец е завършен поредният етап от реализирането на инвестиционната програма от 40 млн. евро, която концесионерът на пистите "Бороспорт" започна да изпълнява през 2006 г.

Главният проект, завьршен за новия сезон, е приключването на строежа на открития водоем между писти Ястребец 2 и 3, който подава вода към новата помпена станция за изкуствен сняг и оттам към оръдията за изкуствен сняг, разположени по трасетата на ски пистите. По този начин се осигуряват постоянни водни количества за производство на изкуствен сняг.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати