Да се забавляваш безплатно в Цюрих

31.08.2015

През последните няколко години Цюрих води убедително в класацията за най-скъпите туристически градове в Европа. Според статистиката гостите на швейцарския град оставят в страната поне по 1900 евро при посещението си.

Дали наистина в Цюрих е толкова скъпо или има и по-евтини начини човек да се позабавлява там? Ето и предложенията ни:

Цюриското езеро

Цюрихското езеро може да не е толкова живописно, колкото Женевското, но не ви съветваме да споделяте мнението си с жителите на града.

Езерото в Цюрих

Бреговете му са изключително приятно място за разходка, а водите му са пълни с множество фериботни линии на градския транспорт, туристически плавателни съдове, лодки и водни колела. Водата му е с ледников произход и езерото снабдява над хиляда безплатни чешмички с питейна вода.

Фраумюнстер – църквата с витражи на Марк Шагал

Протестантската катедрала Фраумюнстер се намира в сърцето на Цюрих. Тя е изградена от сив камък, върху който великолепно се открояват тесните прозорци в оранжево, червено, синьо, зелено, лилаво и златисто, направени от Марк Шагал.

Ботаническата градина на Цюрихския университет

Цюрих

Ботаническата градина на Цюриския университет е основана през далечната 1833 г. Тя разполага с изключително богата колекция от растения и е свободна за посещения. Там можете напълно безплатно да видите как съжителстват коприва и шафран, смокини и бамбук, банани и гигантска африкански лилия Виктория регия.

Въпреки че транспортът в Цюрих далеч не е евтин, той има и безплатна алтернатива. Срещу 20 франка и лична карта можете да наемете велосипед навсякъде от централната част на града.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати