Светлините на хотел Okura в Токио изгаснаха завинаги

02.09.2015

Светлините на емблематичния хотел Okura в Токио загаснаха завинаги на 31 август. Със загасването им се слага и край на този шедьовър на архитектурата, разположен в сърцето на японската столица.

Хотел Okura е проектиран от архитектите Йоширо Танигучи и Хедио Косака през 1962 г. Той е издържан в типичен азиатски стил.

Okura

През годините се е превърнал в любимо място на мнозина, привличайки ги с мистичната атмосфера на опушения бар Orchid, където гостите можеха да се отпуснат в дебели черни кожени седалки под светлината на полилеи от 60-те години или да опитат чаша освежаващ чай на специално отделено за целта място за чаени церемонии.

В емблематичния хотел, оценяван от мнозина японци като историческа забележителност, са отсядали редица изтъкнати личности като Барак Обама, Ричард Никсън, кралски особи и представители на шоубизнеса.

В хотел Okura е отсядал символично и най-известният шпионин в света Джеймс Бонд в романа Веднъж се живее от 1964 г.

В най-скоро време хотелът ще бъде разрушен до основи, за да може на мястото му да се построи луксозен хотелски комплекс с 510 стаи, който ще се състои от две стъклени кули, в едната от които ще се помещават офиси на фирми.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати