Избират Царица на лютеницата в Куртово Конаре

03.09.2015

За трета поредна година в село Куртово Конаре ще бъде избрана Царица на лютеницата. Нетрадиционният конкурс с кулинарен привкус ще се проведе в рамките на дългоочаквания Фестивал на чушките и доматите, традиционните храни и занаяти.

Тридневният зеленчуков празник ще се проведе на 11, 12 и 13 септември, като интересът към него расте с всяка изминала година.

Лютеница

Най-атрактивната част от Фестивала на чушките и доматите ще бъде в съботния ден, когато най-големите местни майсторки ще се съберат на селския площад, за да приготвят уникално вкусна лютеница по автентична рецепта.

До късните следобедни часове лютеницата, приготвена с печена куртовска капия и розови домати трябва да е готова и всеки от гостите на площада ще си тръгне с дебело намазана с лютеница филия.

През трите празнични дни ще се проведат и поредица от конкурси – за най-голям домат и чушка, за изработване на кукли от царевична шума, за домашно приготвена лютеница и др. Кулминацията на празника ще бъдат конкурсите Царица на лютеницата и Царица на зеленчуковото пюре.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати