Ориент Експрес отново пристигна у нас

02.09.2015
Ориент Експрес

Легендарният Ориент Експрес, увековечен в култовия роман на Агата Кристи, отново пристигна у нас. Влакът, който предлага романтично жп приключение от Париж до Истанбул, спря вчера на обяд на Централната гара в Русе.

В композицията, съставена от 16 вагона, пътуват близо 100 пасажери от 12 различни държави, като най-голяма е групата на американците. Има пътници от Белгия, Холандия, Канада, Великобритания, Франция, Парагвай, Южна Африка и дори от Китай.

Всеки от тях е заплатил космическата сума от 8000 евро за еднопосочен билет по линията, която минава през сърцето на Европа и стига до най-космополитния град Истанбул, вратата към Ориента.

Ориент експрес вагон

За удобството на пътниците по време на пътуването, което продължава шест дни и нощи в изключително луксозна обстановка, се грижи персонал от 45 души.

Кухнята е поверена в ръцете на главния готвач Кристиан Бодигел, който приготвя изискани френски деликатеси, както и ястия, типични за националните кухни на държавите, през които Ориент Експрес преминава.

Следващата гара по пътя на легендарния влак е Варна, където експресът отново ще спре за малко, преди да се отправи към Истанбул, за да сложи край на това вълнуващо пътешествие, което се осъществява само веднъж годишно.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати