Шабла организира пъстър парад на хвърчилата

04.09.2015

В Шабла отново се организира пъстър парад на хвърчилата в местността Малкото море, южно от Фара на нос Шабла. Петото издание на празника ще се проведе на 20 септември, информират организаторите община Шабла и Зелен образователен център.

Празникът на хвърчилата ще даде възможност на посетителите не само да наблюдават излитането на готовото хвърчило, но и да се включат на място в изработката му. Ще бъдат показани различни видове хвърчила, авиомодели и други хвърчащи обекти.

Парад на хвърчилата

В рамките на форума ще бъдат проведени конкурси за най-оригинално, най-високо летящо и най-акробатично хвърчило. В местността Малкото море ще има разположени и няколко шатри за артработилници, където освен хвърчила ще се изработват бижута и картички.

Ще бъдат демонстрирани различни техники за декорация и рисуване, както и за изработка на птици от естествени материали. Ще има и щандове за продажба на ръчно направени сувенири.

На традиционно голям интерес от страна на гостите на събитието се радват и екскурзиите, които се организират до Тузлата и Тюленово.

А на импровизираната сцена ще се качат различни танцови, музикални и театрални състави, които ще поддържат доброто настроение с изпълненията си.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати