БДЖ връща вагон-ресторантите

06.09.2015
Вагон ресторант

С вагон-ресторант ще разполагат някои от влаковете у нас. Вагоните тип бистро бяха отстранени преди повече от десетилетие, но от този понеделник (7-ми септември) отново ще са на разположение на пътниците. Националният железопътен превозвач ще възстанови ресторант-вагоните в бързите влакове със задължителна резервация, които се движат между София и Варна.

Така по време на престоя си във влака пътниците ще могат да закупуват топли и студени закуски и напитки, които ще се предлагат в обособен вагон. Вагоните от тип бистро имат салон за консумация и бар за обслужване на клиентите.

Мястото притежава съвременни уреди, необходими за съхранение, затопляне и охлаждане на храните и питиетата от менюто. Салонът на специализирания вагон е снабден със сепарета и барплот за по-голямо удобство на пътниците.

Композициите, към които ще бъдат прикачени новите вагони, са бързият влак със задължителна резервация от София за Варна, който потегля от Централна гара София в 06:50 часа, и бързият влак със задължителна резервация от Варна за София, който потегля от гара Варна.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати