Нова мода: Алкохолни турове на София

08.09.2015

През последните месеци една нова мода набира скорост сред туристите. Алкохолните турове, които доскоро бяха разпространени само по морските курорти, вече се организират и в София.

Само срещу 20 лева жители и гости на столицата могат да обиколят някои от закътаните софийски барове и клубове, предвождани от опитен гид. В цената на обиколката са включени дори и няколко безплатни напитки.

Алкохолни турове

В тура са включени заведения, които извън утъпканите туристически пътеки и обикновените туристи трудно биха попаднали в тях сами.

Обикновено групите за алкохолните турове са съставени от около 20-30 души, но далеч не са толкова шумни, колкото тези по Черноморието. Повечето от туристите опитват с удоволствие от родната бира, а по-смелите обръщат и по някой шот с ракия.

Обиколката на баровете в София се организира привечер, а отскоро и през деня. Дневните турове обикновено включват почерпки с бира, таратор, баница и шопска салата. Доволните туристи отделят дарение за гида, обикновено в размер на около 10-ина лева.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати