Екскурзиите за Октоберфест – от 500 лева и нагоре

12.09.2015

Броени дни остават до старта на най-прочутия бирен фестивал в света – Октоберфест. Родните туроператори вече са готови с актуални оферти, които ще ви дадат възможността да усетите духа на празника.

Октоберфест

Най-евтино излизат автобусните екскурзии до Мюнхен. Пътуването да немския град в дните на фестивала, който стартира на 19 септември и продължава да 4 октомври, ще ви струва около 500 лева.

В цената е включен няколкочасов престой в баварската столица и нощувка, на поне на 80 км от града, защото по време на Октоберфест цените на хотелите скачат двойно и тройно, та чак десеторно.

Но дори и няколкочасов престой обаче е напълно достатъчен, да се потопите в неповторимата атмосфера на най-великото бирено събитие.

Очаква се и тази година близо 6.5 милиона човека да посетят Октоберфест, за да пийнат пенлива бира и да похапнат вкусни наденички на корем.

Фестът смайва с мащабите всички, които го посещават за първи път. Като се започне от шатрите, разположени на територия от 42 декара, в които над 100 000 души могат да пият бира едновременно, мине се с през гигантските халби и порции с храна и се стигне до над 1500 броя безплатни тоалетни, разположени на плод от 1 кв. километър.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати