Три изключителни, но подценени европейски дестинации

14.09.2015

Европа може да предложи на туристите десетки невероятно красиви, живописни и пълни с история дестинации, които обаче остават далеч от фокуса на вниманието, засенчени от мащабните реклами на основните туристически градове, като Париж, Рим или Лондон.

Ето и нашето предложение за три изключителни, но подценени европейски дестинации, които ще ви изненадат с богата култура и интересна история:

Тимишоара, Румъния

Този град в северната ни съседка често е наричан Малката Виена и с пълно право. Тимишоара може да предложи на туристите изключителна архитектура, култура и отлично вино.

Тимишоара

Посетителите на града не бива да пропуснат да посетят Площада на победата, на който се намират Православната катедрала, Операта, кметството, Филхармонията, Банатският музей и няколко дворци от на XIX век.

Щутгарт, Германия

Забравете за Мюнхен и Октоберфест. Опаковайте куфара си и отидете на Биреният фестивал Cannstatter Wasen, който се провежда между 25 септември и 11 октомври. Освен това може да посетите Музея на Мерцедес и да разгледат Протестантската готическа църква Йоханескирше.

Ровини, Хърватия

Ровини се намира в най-северната част на полуостров Истрия. Градът е по-близо до Венеция, отколкото Дубровник и в него резонно се говори и на хърватски, и на италиански.

Там се намира едно от последните запазени автентични средиземноморски риболовни пристанища, а местните ресторанти предлагат меню според улова на рибарите.

Освен това не бива да пропуснете да видите Музея на историческото наследство, в който днес се помещава и градската галерия.

Посетете и Стария град на Ровини, където можете да се разходите по пазара на Валдибора, по улицата на артистите на Грисия и да разгледате катедралата Света Еуфемия.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати