Българите предпочитат гръцкото море за 22-ри

15.09.2015

Летните температури и намалението в част от услугите привличат по-голямата част от нашенците на почивка в Гърция за дългия уикенд от 19 до 22 септември.

Българите предпочитат гръцкото море за 22-ри

Новината бе съобщена от експерта в туризма Румен Драганов пред вестник Всеки ден. По негови думи българите, които ще отбележат Деня на независимостта, ще посетят или свои роднини в други градове, или ще се възползват от топлото време за последен плаж преди същинското застудяване.

Според предварителните данни близо 80 000 от сънародиците ни са избрали гръцките морски курорти за почивните дни. Двете основни причини са, че през септември в южната ни съседка все още е топло, но тъй като закриват летния сезон, цените на някои услуги са по-ниски.

След 15 септември 3 нощувки с включени закуски и вечери в 4-звездните хотели излизат по 200 евро на човек. В студио пък цената е паднала с до 10 евро на човек.

За поредна години гръцките дестинации оглавяват сред чуждестранните пътувания на нашенците. На второ място остава Турция, а регистрирано намаление има при пътуванията до Италия, Германия и Франция.

От друга страна, наблюдава се увеличение, макар и минимално, до екзотични точки на света като остров Бали, Мексико, Тайланд и Перу, коментират родните туроператори.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати