Нощ на Самоводската чаршия разкрива магията на българските занаяти

19.09.2015

Нощ на Самоводската чаршия ще състои за четвърти път във Велико Търново. Инициативата е насрочена за днес /19-ти септември/, като идеята е с нея да се постави стартът на програма на община Велико Търново за честването на 107-та годишнина от обявяването на независимостта на България.

Самоводска чаршия

Събитието с етно и ретро нотки ще потопи жителите и гостите на старата българска столица в магията на родните носии. Едновременно с това ще бъдат представени занаяти, музикални изпълнения и различни форми на изкуство. В 11.00 часа майсторите на чаршията ще поканят в своите работилници малчугани и възрастни, за да покажат тънкостите в своя занаят.

В 18.00 часа пък ще започне същинската Нощ на Самоводската чаршия. На вниманието на гостите ще бъдат представени уникални носи от всички етнографски области на България. По-късно желаещите ще могат да се запознаят с умението да се правят шефивици, украси и колани.

В 20.00 часа програмата ще продължи с концерт на българската музикална група ETNOTIX. През съботната вече Улицата на занаятите ще зарадва посетителите си с невероятна обстановка, а заведенията ще предлагат десерти по автентични търновски рецепти.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати