Пияници от цял свят обръщат бири на Октоберфест

19.09.2015

Най-мащабният бирен празник стартира в центъра на германската провинция Бавария. От днес до 4-ти октомври по улицата на Мюнхен ще се лее бира, ще се пеят песни и ще се хапват вкусни мезенца.

Пияници от цял свят обръщат бири на Октоберфест

Популярният бирен фестивал Октоберфест има богата традиция. За първи път той се е провел между 12-ти и 17-ти октомври през 1810 година по случай бракосъчетанието между баварския принц Лудвиг и принцеса Тереза фон Заксен-Хилдбургхаузен. Към днешна дата независимо от името си той стартира през септември, тъй като след това времето в този район се разваля.

Вече години наред Октоберфест събира в баварската столица куп почитатели на пенливото пиво. В хода на веселия празник най-големите местни пивоварни разпъват бирени шатра в Мюнхен, а докато трае празникът, се изпиват милиони литри бира.

Освен богат избор от пиво биреният празник предлага на своите гости и други изкушения за небцето.

Гастрономите могат да замезят с някои от традиционните тук ястия, сред които свински джолан, свинско печено, наденични, кисело зеле, рибени шишчета на скара, печено пиле по баварски, карамелизирани бадеми, геврек с формата на осморка (бретцел) и още много други вкусотии. За почитателите на неалкохолните питиета се предлагат и безалкохолни напитки, които също се сервират в халби.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати