Най-скъпите и модерни сгради по света

29.09.2015

Няколко сгради по света могат да спрат дъха на всеки човек. Освен с впечатляващата си външност, тези жилища разполагат и удобства, за каквито повечето хора само могат да мечтаят.

Бъкингамският Дворец

Бъкингамският дворец

Дворецът, обитаван от английската кралица и британското кралско семейство, е оценен на 1.5 милиарда долара. Имотът притежава 774 стаи, от които 54 спални и 92 офиса.

Антилия

27-етажната нестандартна сграда се намира в Мумбай и е собственост на един от най-богатите хора на планетата - Мукеш Амбани. Постройката притежава 6 подземни паркинга и 3 площадки за хеликоптери, а за нейната поддръжка се грижат 600 човека.

Вила Леопол

Огромната вила е собственост на на Лили Сафра, вдовица на ливанския банкер Уилям Сафра. Предполага се, че стойността ѝ е около 750 милиона долара. Вижда се, че къщата притежава огромен басейн и площадка за хеликоптери.

Фор феърфийлд понд

Собственик на луксозното имение в покрайнините на Ню Йорк е Ира Ренерт. Сградата предлага 39 спални, баскетболно игрище, боулинг, скуош, тенис, кортове, три басейна и огромна трапезария.

Елисън истей

Собственик на впечатляващата къща е един от най-богатите хора на планетата Лари Елисън. Иматотът е оценен на 200 милиона долара и се намира в Калифорния.

Замъкът Хартс

Калифорнийското имение е собственост на Уилям Рандолф Хърст и е оценено на 191 милиона долара. В него са гостували редица знаменитости като Джон и Джаки Кенеди, Уинстън Чърчил, Кларк Гейбъл.

Седмият връх

Хижата в американския щат Монтана е оценена на 155 милиона долара. тя е собственост на Едра и Тим Бликсет и предлага басейни, частен ски и голф кът, фитнес зала, винарска изба и собствен ски лифт.

Кенсингтън Палас Гарден

Спиращата дъха къща е собственост на милиардера Роман Абрамович. Тя се намира край Лондон, оценена е на 140 милиона долара и дори разполага със собствен авто музей.

Севън ъпър филимор гардънс

Сградата край Лондон е оценена на 128 милиона долара. Разполага с подземен басейн, сауна, фитнес зала, кино, дори и паник стая. Неин собственик е Олена Пинчук.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати