Куриоз! Частен замък на 1 стр. в 100-те национални туристически обекта

05.10.2015
Куриоз! Частен замък на 1 стр. в 100-те национални туристически обекта

Заради нелепа грешка върху корицата на книжката 100-те национални туристически обекта е поставен частен и все още строящ се замък в Равадиново вместо емблематични за страната ни места.

От първата страница на книжката, с която туристите у нас събират печати от посетените исторически и културни места в България, доскоро виждахме Рилският манастир или храм-паметник Свети Александър Невски.

С новата кампания на Министерството на туризма Опознай България обаче бяха отпечатани и нови книжки 100-те национални туристически обекта, като за всеобща изненада на корицата не е символичен за страната обект, а непознат замък, сигнализират туристи пред btv.

След проверка става ясно, че замъкът е частна собственост и дори неговият притежател не е искал имотът му да е на 1-ва страница.

Управителят на замъка - Янко Кръстев, твърди, че целта на собствениците е била да рекламират обекта си и затова са платили за място на 2-ра страница от книжката.

От туристическия съюз обаче са допуснали грешка и вместо на 2-ра страница са поставили строящия се замък от Равадиново на корицата.

Книжките със замъка отпред все още се продават, но от туристическия съюз уверяват, че скоро ще бъдат изтеглени от пазара.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати