Велико Търново с грандиозна програма на Димитровден

24.10.2015

Пищна програма ще се състои на 26-ти октомври във Велико Търново по повод 830 години въстанието на Петър и Асен и възобновяването на българската държава.

Търново

Празничният ден ще започне със Света литургия по случай Димитровден, която ще се състои от 9.00 часа в църква Успение Богородично. Програмата ще продължи с литийно шествие с иконота на Свети Димитър от храма Успение Богородично до черквата-музей Свети Димитър Солунски.

Малко по-късно ще жителите и гостите на старата българска столица ще могат да присъстват на историческо слово по повод 830 години от въстанието на Петър и Асен и възобновяването на българската държава и 780 години от легитимното възобновяване на Българската патриаршия, приветствено слово от името на кмета на Община Велико Търново–Снежана Данева-Иванова, празнично слово по случай Деня на строителя и благодарствен молебен.

Празничният ден ще продължи с музикална програма, а в 20.00 часа ще се състои аудио-визуален спектакъл Царевград Търнов–звук и светлина на пл. Цар Асен I.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати