Топ 20 на страните, които трябва задължително да посетите

04.11.2015
Италия

За поредна година списание Конде Наст Травел (Condé Nast Traveler) публикува своята престижна класация с 20-те страни, които задължително трябва да посетите през живота си. Пета година класацията се оглавява от Италия.

Класацията се прави на база интервюта и коментари на читателите на списанието. Ето кои страни се наредиха като задължителни дестинации в живота на всеки един от нас:

20. Мароко. Като една от най-изкушаващите сърфинг дестинации страната радва със сюрреалистични пейзажи, изобилие от подправки и удивителни древни джамии.

Мароко

19. Канада. Тази страна е предпочитана от авантюристично настроените хора. В нея може да се отдадете на приключения като къмпинг на остров Ванкувър или пък престой в най-стария и изискан хотел Риц в Монреал.

18. Япония. Едни от местата, които задължително трябва да посетите в Япония, са невероятните Осака, Токио и Киото. Японската култура е една от най-впечатляващите в света изобщо.

17. Ирландия. Фестивал за сетивата – зелени поляни до където стига погледът, величествени замъци и безброй пъбове – какво по-хубаво от това?

16. Португалия. Тик любителите на партитата могат да посетят португалската версия на Ибиса – Компорта.

15. Мексико. Страната си заслужава дори само заради невероятната си кухня и текилата - любимо питие на всеки мексиканец.

14. Холандия. Ротердам, Амстердам – който и град да решите да посетите в Холадния, навсякъде ще може да се насладите на богата архитектура, интересни музеи и несравними заведения.

13. Шри Ланка. Екзотика и финес – подходящи за всяка нежна душа.

12. Виетнам. Посещението на страната ще ви пренесе в друго измерение, от което няма да искате да се върнете.

11. Южна Африка. Ежегодно във всяка класация за реномиран курорт винаги присъства Кейп Таун. Има защо.

10. Индия. Древна култура, будистки пещери, чисти и спокойни плажове - само малка част от нещата, които поставят Индия в тази класация.

Индия

9. Турция. Природните забележителности в комбинация с древните монументи обгръщат страната в сладка тайнственост, която всеки иска да опита.

8. Тайланд. Пъстра култура, екзотична кухня и невероятен комфорт – раят на Земята.

7. Нова Зеландия. Ако търсите приключения и нови усещания, то това е страната за вас.

6. Австралия. Мелбърн често е определян като най-добрия град за живот.

5. Гърция. Културата и атмосферата в средиземноморската страна привличат безброй туристи независимо от финансовата криза.

4. САЩ. Няма как да сте гражданин на света, ако не сте посетили космополитната държава.

3. Испания. За да се насладите на кулинарното разнообразие на страната, то си отделете повече време и опитайте от храната в различните региони.

2. Франция. Финес, вино и сирене – всичко това в една уникално ефирна комбинация, покоряваща всяко сърце.

1. Италия. Безспорният победител е Италия. Всеки, който е посетил страната веднъж, бленува за нея до края на живота си.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати