Ски курорт Копривките в парк Родопи откри сезона

23.12.2015

Най-близкият до Пловдив ски курорт Копривките днес открива официално новия зимен курорт. Копривките, който е разположен на територията на парк Родопи, вече е готов да посрещне най-запалените скиори.

Липсата на естествен сняг, която силно се усеща в Копривките, прави откриването истинско предизвикателство и за момента е отворена само малката писта – плацът за начинаещи.

Ски курорт Копривките в парк Родопи откри сезона

Ски курортът Копривките трудно може да привлече най-запалените скиори, които предпочитат бързите писти в Банско, Боровец и Пампорово, но там е истински рай за начинаещите скиори поради естествения наклон.

Другото предимство на курорта са изключително ниските цени за влек, ски гардероб и ски учители. Дневната карта за влек за възрастни е само 12 лева, а ски гардеробът – 20 лева дневно.

Тази година в района на парк Родопи ще дежурят доброволци, оборудвани с необходимата техника за транспортиране на изгубени и пострадали туристи. Официалното откриване на ски пистите в района на хижа Здравец е насрочено за 1 януари заради липсата на естествен сняг.

2.7
Общо 3 гласували
5 0
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати