Наводненията в Англия рушат старинни съоръжения

30.12.2015

Наводненията в Англия от последните дни рушат както имотите на хората, така и старинните съоръжения. Древен мост не издържа под напъните на водата и се срина върху тръбите на газопровода в град Тадкастър.

Ситуацията в града е изключително сериозна. Въпреки че твърдяха, че са подготвени, властите признават, че наводнението е в невиждани досега размери и никой не е очаквал подобни поражения.

Мост

Водата, която заля град Тадкастър, е толкова мощна, че събори старинния мост в града – една от реликвите в района. Части от него паднаха върху тръбите на газопровод, което доведе до масовата евакуация на хората в целия град.

След срутването на моста в Тадкастър се носи силна миризма на газ. В една от тръбите зее голяма дупка и трябва да бъде сменена. Това поставя в опасност живота на жителите на града, на които се наложи незабавно да напуснат домовете си.

На мястото на инцидента има пожарникари, които се опитват да овладеят положението. Полицаите са отцепили района. Въпреки усилията, които органите на реда полагат, ситуацията ще се влоши през следващите дни, когато се предвиждат още поройни валежи.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати