Предстои силен зимен сезон в българските курорти

07.01.2016

Предстои един от най-силните зимни сезони за страната ни. Това категорично заяви министърката на туризма Николина Ангелкова в сутрешния блок на БНТ.

Туристите у нас прогресивно се увеличават и се очаква един наистина силен зимен сезон. Броят им вече е нараснал в сравнение със същия период от изминалата година, което респективно увеличава и приходите. По коледните и новогодишните празници съотношението на чужди и български туристи в българските курорти е било равно.

Ски

По думите на министър Ангелкова почивките у нас са в пъти по-евтини от тези в другите държави. За пример тя дава Банско, където картата за нощувки, храна, ски пакети, тренировки и екипировка за седмица е 1550 евро.

В същото време цената в Швейцария надхвърля 5670 евро. Това прави страната ни изключително конкурентна туристическа дестинация. Платформата Трипадвайзър вече обяви Банско за най-евтиния зимен курорт.

Според данните, събрани по празниците в Банско, са преобладавали чужденците. В Пампорово пък са гостували повече българи. Заявените полети са се увеличили. Повече са и туристите от страни като Молдова, Великобритания, Израел и Македония. Очаква се ръст и на руските туристи, стига страните да успеят да облекчат визовия режим.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати