Българските хотелиери няма да свалят цените след празниците

06.01.2010
Българските хотелиери няма да свалят цените след празниците

Хотелиерите в българските курорти не възнамеряват да свалят цените след празниците, пише в. Монитор. Ще увеличим добавената стойност, поясни Златко Златанов, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград. Цените няма да бъдат сваляни, но бонусите към тях ще се увеличат с 50% и ще се изразяват в повече безплатни процедури, допълнителни дни към вече предплатен пакет, допълни Златанов.

На Нова година заетостта в курортния град била 100%, а в първия работен ден на 2010 г. е вече около 50%.

Според Сийка Кацарова, търговски директор на „Шарлопов хотели”, около 30% от хората са изчаквали последните часове и тогава са правели своя избор.

Почти на 100% са били заети местата и в Боровец, каза Недялка Сандалска, изпълнителният директор на Балкантурист АД . Според нея до 15 януари заетостта се уплътнява от руските туристи, но след това броят на техните чартъри значително ще се свие. През февруари обаче предстои ваканция за децата във Великобритания и затова се очаква ръст на туристите от там.

В София заетостта на хотелите е била на обичайните си нива от около 60%. Пампорово е с обща заетост от над 80%. По коледните и новогодишните празници в Банско половината от местата са били резервирани от българи, в момента в курорта преобладават руснаци, гърци, румънци и англичани, които формират над 60% заетост, каза кметът на Банско Александър Краваров.

4.5
Общо 4 гласували
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати