Вижте къде е най-доброто време в света

31.01.2016

Перфектното време е различно за всеки. Някои обичат слънчевото и топло време, други предпочитат зимата и заснежените писти, трети пък са фенове на мрачните и дъждовни дни. Има обаче няколко места, в които атмосферните условия са перфектни по точно определени критерии, като температура, влажност и други. Ето кои са те:

Еквадор – температура. Целогодишно температурите в тази южноамериканска страна са около 24 градуса - перфектната според специалистите. Разположението ѝ в близост до Екватора пък осигурява и достатъчно количество слънчеви лъчи.

Еквадор

Исландия – въздух. Исландия е страната с най-чист въздух. Това е резултат от няколко фактора. На първо място е ниската гъстота на населението в комбинация с изобилието от дървета, които пречистват въздуха. От друга страна спомагат и строгите закони против замърсяването на въздуха в страната. Наказанията са толкова строги, че никой не си и помисля да ги нарушава.

Кипър – влажност. В страната е отчетена 50% относителна влажност – точно колкото считаната за оптимална за отлични климатични условия. Въпреки че на острова е доста горещо, въздухът никога не става прекалено влажен. Морският бриз също спомага за разхлаждането.

Аризона – слънце. Най-слънчевият град на Земята е Юма в Аризона. Със своите 11 часа слънчева светлина дневно той влиза в рекордите на Гинес.

Намибия – дъжд. Или по-скоро липсата му. В Намибия са отчетени най-ниските стойности на валежите изобщо. В град Свакопмунд са отчетени едва 2.5 см валежи годишно.

Намибия

Конго – вятър. Демократична република Конго се намира в централната част на Африка и се слави с най-ниската скорост на вятъра. От гледна точка на времето това е най-спокойното място на Земята.

Бразилия – тропически климат. Ако обичате горещините и високата влажност, то това е подходящата за вас страна. Бразилия е най-тропическото място на планетата.

Япония – сняг. Географското положение на азиатската страна, многото планини, океана и нахлуващият студен въздух я превръщат в една от най-заснежените места на планетата.

Карибски регион – звезди. В небето над екзотичните Канарски острови има толкова много звезди, че то изглежда като на филм.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати