Медицинска застраховка при пътуване само за левче на ден

16.02.2016

Малко повече от левче на ден струва стандартната медицинска застраховка, която може да си направи всеки, тръгнал на пътешествие в чужбина.

Срещу скромната сума от 1.10 лв. на ден получавате застраховка, която покрива разходи за болнично и амбулаторно лечение, в т.ч. и спешна стоматологична помощ, медицински транспорт, репатриране при смърт, повреда или загуба на багаж.

Пътуване

Въпреки скромната сума, която струва медицинската застраховка, българите масово не правят такава. Те разчитат на застраховката на кредитната си карта, която смятат, че могат да ползват в случай на инцидент, но тя е с много малко покритие.

Като членка на Европейския съюз българската държава издава на гражданите си, пътуващи в чужбина, Европейска здравна карта, но трябва да напомним на туристите, че тя не важи за всички държави от ЕС и покрива предимно разходите за спешна помощ.

Затова следващия път, когато решите да се отправите на пътешествие в страните от Европа, от Средиземноморския басейн, Йордания, Канарските острови или Руската федерация, направете си туристическа медицинска застраховка.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати