Уникално пътуване с теснолинейка за Националния празник 3 март

29.02.2016

За всички патриоти, които обичат да се наслаждават на живописната красота на родината ни, могат са участват в уникалното пътуване с теснолинейка, организирано навръх националния празник 3 март.

Вече повече от 200 души са потвърдили участието си в пътуването от гара Септември до Якоруда, съобщи организаторът на инициативата Кристиян Ваклинов.

Теснолинейка Септември Добринище

Кристиян е онзи напорист и амбициозен младеж, който през 2012 година поведе битка с БДЖ и Министерството на транспорта за възстановяване на вечерния влак по линията Септември-Добринище, който бе спрян малко по рано през годината.

След близо двугодишна борба с Министерството на транспорта и БДЖ Кристиян успява да се пребори и вечерният влак по линията Септември-Добринище до Якоруда е възстановен за радост но 40 000 жители на Банско, Добринище, Разлог и Якоруда.

Към този момент над 200 души са дали своята заявка за пътуване с теснолинейката от гара Септември до Якоруда, като по случай събитието от БДЖ са осигурили 8 допълнителни вагона, които ще бъдат прикачени към композицията на влак Юндола.

Патриотичното пътуване ще стартира рано сутринта и ще продължи малко над 3 часа, като пътят на теснолинейката ще мине през живописното дефиле на река Чепинска.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати