БДЖ отпуска 14 000 допълнителни места за празниците

29.02.2016

БДЖ ще пусне близо 14 000 допълнителни места за предстоящите празници, информират от ръководството на компанията. Към повечето от влаковете по основните направления в страната ще бъдат прикачени допълнителни вагони, като целта на увеличения състав на влаковете е да се осигури удобното придвижване на пътниците по време на празничните дни.

Във връзка с празниците ще бъде въведена и промяна в движението на бързите влакове със задължителна резервация София-Бургас-София, известни като Чайка, които по правило пътуват само петък и събота. Вместо на 4 и 5 март те ще се движат на 2 март от София до Бургас и на 3 март от Бургас до София.

Влакове

От БДЖ напомнят на клиентите, че при закупуване на двупосочни билети за отиване и връщане могат да се възползват от отстъпка от цената на билетите, която варира от 10 до 30 процента от цената им.

Допълнителните 14 000 места, които БДЖ отпуска за празничните дни, ще бъдат както по съставите на четирите бързи влака със задължителна резервация по направленията София-Русе, Русе-София, София-Горна Оряховица и Горна Оряховица - София, така и по съставите на бързите влакове и пътническите влакове.

Подробна информация са допълнителните места, резервациите и свободните места във влаковете през празничните дни може да бъде получена от гишетата Информация, билетните каси на БДЖ, както и от бюрата на БДЖ на територията на страната.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати