Туристическа полиция ще проверява хотели, ресторанти и СПА

01.03.2016

Туристическа полиция ще проверява хотели, ресторанти, СПА-, уелнес- и балнео центрове. Нейното създаване e заложено в промените в Закона за туризма, които в момента са пуснати за обществено обсъждане в ресорното министерство.

Дейността на туристическия инспекторат ще бъде да контролира дейностите на обектите в туризма, в т.ч. работата на ресторанти и хотели, на ски писти, балнео-, уелнес и спа центрове, информационни центрове и дори на туроператорите.

СПА

Идеята за създаване на туристически инспекторат среща одобрение от страна на коректните фирми в бранша, които от години настояват за подобна структура.

Сред другите промени в Закона за туризма е вписването на родните атракции и туристически забележителности в Национален регистър.

Във въпросния регистър ще бъдат включени също така обектите на материалното и нематериалното културно наследство, природни забележителности, обичаи, обреди и атракции.

Редът, по който ще бъдат вписвани обектите, ще се определя от популярността им, значението им, както и включването им в туристическите маршрути.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати