Ето в кои градове ще заредите най-евтиното гориво

11.03.2016

Един от най-големите разходи при повечето пътешествия е този за път. Цените на горивата определят в голяма степен цените на самолетните билети, автобусите и влаковете и понякога твърде високата цена за път е в състояние да откаже и най-запаления пътешественик от бленувана ваканция.

Оказва се обаче, че в различните градове на България цените на горивата варират. Разликата е от няколко стотинки до повече от 50 стотинки за литър гориво, което е драстичен марж.

Бензинова колонка

Още по-странен е фактът, че не става дума за разлика в цените на горивото в различни вериги, а за разлики в цените на различни бензиностанции от една и съща верига.

Сравнението на цените на основните горива в различни градове в страната показва, че в София те са едни от най-високите, докато жителите и гостите на Варна се радват на доста по-евтин бензин и дизел. Цените на горивата нарастват с отдалечаването от морето.

Евтино гориво зареждат също в Габрово и Кърджали, които заемат съответно второ и трето място в импровизираната класация на градовете с най-евтино гориво.

В средата на таблицата са бензиностанциите във Враца, Перник и Шумен, а сред лидерите по скъпи горива се нареждат Ловеч и Добрич.

Цената на най-масовия бензин А96 се движи в рамките на 1.56 - 1.91 лева за литър. При горивата тип А98 цените варират от 1.70 до 2.23 лева за литър, а на дизела - от 1.46 във Варна до 1.84 лева за литър.

Немалка е разликата и в цените на метана на различните метанстанции.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати