Най-големият круизен кораб бе пуснат по вода

14.03.2016

Хармония - най-големият круизен кораб на света, направи своето първо пробно планове. Корабът е по-голям от Титаник и влезе в рекордите на Гинес.

В пробното плаване на най-големия кораб на всички времена са участвали 500 души екипаж. Той тръгна в четвъртък от пристанището Сен Назар на запад от Франция.

Круизи

Уникалният плавателен съд е с почти 100 метра по-дълъг от предшественика си Титаник. Той е със 50 м по-дълъг и от Айфеловата кула и тежи 227 тона. Изграждането му е струвало почти 800 милиона паунда.

На пробното си планове на борда си огромният кораб не вози пътници. Въпреки това в него участие взеха 500 човека-екипаж, които плаваха до неделя. Целта на обиколката бе както проверка на изправността на машината, така и възможностите ѝ да реагира при всякакви кризистни ситуации в открито море.

На пробното плаване на Хармония са се събрали хиляди хора, които са наблюдавали как гигантът навлиза на няколко километра от брега. През последния месец на туристи от цял свят е било позволено да се качат на кораба и да разгледат уникално луксозния му интериор.

Хармония ще провежда едни от най-мащабните презокеански плавания. Когато бъде официално отворен, на борда му ще могат да се возят 6000 пътници. Те ще бъдат обслужвани от 2000 члена екипаж, които ще преминат през предварително обучение поради спецификата на подобна работа.

Първото официално плаване на Хармония е предвидено за края на април. Ако тестовете са успешни, в началото на май това истинско бижу ще тръгне към Саутхемптън, откъдето ще поеме на първия си воаяж към Барселона.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати