Порт Бургас с шанс да приема все повече круизни кораби

22.03.2016

Пристанището в Бургас има шанса да се превърне в предпочитан партньор в морския круизен бранд, в който влизат няколко гиганти в круизния туризъм, обслужващи над 500 пътнически кораба.

Това стана ясно на международното круизно изложение, което се проведе в новопостроения конгресен център на пристанище Евърглейдс, Форт Лодърдейл, САЩ, участие в което взе и Пристанище Бургас.

Круизен туризъм

Усложнената ситуация с бежанците и терористичните атаки в района на Мраморно и Черно море е поставило пред изпитание дългосрочните маркетингови стратегии на повечето круизни компании и ги е принудила да търсят алтернатива на турските пристанища.

Затова още от този круизен сезон много от тях са променили разписанията си, отменили са посещенията в турските пристанища и са въвели директен 40-часов морски преход от порт Пирея директно до Морската гара в Бургас.

Много от предварително обявените посещения в турски пристанища за 2016 година вече са отменени, а за 2017 и 2018 година все още са в процес на обсъждане, което дава шанс на порт Бургас да влезе трайно на картата на круизния туризъм.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати