София в топ 3 на най-опасните градове в Европа

29.03.2016

София попадна в топ три на най-опасните градове в Европа. Българската столица си дели незавидната слава с Киев и Белград, като заема първо място в рамките на Европейския съюз.

Класацията за най-опасните градове в Европа е изготвена от американската консултантската компания Мърсър и излиза броени дни след кървавите атентати в Брюксел, които отнеха живота на няколко десетки души.

София Народен театър

Най-опасният европейски град е Киев, който е фаворит заради продължаващите военни действия, които се водят в най-източната част на страната. Второто място на Белград се дължи на вандализма и кражбите, с които белградската полиция не е в състояние да се справи.

Оценката доколко е опасен един град се прави на база няколко критерии, сред които ниво на престъпност, вътрешна стабилност, държавна полиция и правосъдие, геополитическа ситуация и др.

В класацията място намират 17 населени места в Европа, които според експертите от Мърсър са опасни за живеене. Малко изненадващо в негативната класация не попада нито един германски град, както и столицата на Белгия.

София намира място в непрестижната класация най-вече заради протестите, които според Мърсър често измъчват най-бедната държава в ЕС. На четвърто и пето място съответно са Букурещ и Загреб, следвани от различни градове в балтийските държави.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати