Пускат първите таксита без шофьори в Сингапур

07.04.2016
Пускат първите таксита без шофьори в Сингапур

Островният град-държава Сингапур, разположен в Южна Азия, ще въведе поредната ултрамодерна услуга за туристите и гражданите си. От догодина в града ще бъдат въведени първите таксита без шофьори.

Един от най-важните търговски и финансови центрове в света ще се възползва от предложението на стартиращата компания nuTonomy, създадена от експерти то Масачузетския университет. Те са разработили първите по рода си таксита без шофьори.

Компанията вече работи съвместно властите в азиатската страна за осъществяването на проекта. Ако всичко върви по план, от догодина по улиците на Сингапур ще обикалят хиляди безпилотни автомобили.

Такситата без шофьори ще бъдат така програмирани, че да избират най-краткия маршрут до зададената посока, така че да избегнат трафика. Цената на услугата ще е същата, като на нормалните таксита.

Конкуренцията обаче не спи. Гугъл и Форд ще обединят сили и до 2020 година ще пуснат свой модел безпилотни автомобили. Uber и Tesla също ще инвестират огромни суми в разработването на собствени автономни коли.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати