Ретро пътуване до Черепишкия манастир с локомотива Баба Меца организира БДЖ

13.04.2016

Незабравими ретро празници с локомотива Баба Меца организира БДЖ. На два от най-обичаните пролетни празници - Лазаровден и Цветница, компанията организира атракционни пътувания до Черепишкия манастир с помощта на най-мощния парен локомотив у нас, по-известен като Баба Меца.

Баба Меца ще тегли композиция от четири вагона, които на 23 и 24 април ще се движат по маршрут София-Черепиш-София.

Локомотив

Маршрутът на влака, на чиито локомотив като огняр е работил самият Вапцаров, преминава през Искърското дефиле, за да достигне до един от най-старите манастири в България.

Черепишкият манастир датира още от Средновековието и с него се свързват бележити личности като Пимен Зографски, Софроний Врачански, Иван Вазов и Алеко Константинов.

Ретро пътуването с локомотива Баба Меца ще стартира точно в 9.15 часа от Централната гара в София. Композицията ще пристигна на гара Черепиш в 11.10 часа, като на място монасите от местната обител ще посрещнат гостите.

Предвидено е достатъчно време туристите да могат да разгледат както храма, така и музейната част и точно в 14.00 часа влакът ще потегли обратно към столицата, където се очаква да пристигне в 15.55 часа.

Билетите за това специално пътуване са двупосочни и вече се предлагат на цени от 17 лева. Има и промоционални пакети за двама на цени от 28 лева до изчерпване на ограничените бройки. Децата до 7 години ще пътуват безплатно, а тези до 10 години - с придружител, като един възрастен може да бъде придружител само на едно дете.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати