Над 90 плажа остават без концесионери

14.04.2016

Над 90 родни плажни ивици ще останат без концесионери това лято. Те са съсредоточени основно в три морски общини, като най-много ще бъдат безстопанствените плажове в Бургаско - 54 на брой.

Никой не иска да стопанисва Обзор, Емона-Юг, Емона-БУнарджика, Ахелой, Сарафово, Крайморие, Ропотамо, Зарево, Резово, Бяла-Карадере, Иракли и Корал.

Иракли

В списъка на плажовете без концесионер попадат също Дуранкулак, Крапец, Шабла, Русалка, Тузлата, Чайка, Камчия, Галата, Шкорпиловци и Бяла, предава КметаБг.

Броят на безстопанствените плажове това лято съвсем леко е намалял спрямо миналата година. Общините са готови с пускането на 20 процедури за отдаване под наем, като плажните ивици ще се отдават под наем само за лятото.

Наемателите ще трябва да осигурят спасители и почистване на плажовете, на няма да имат талкова големи ангажименти, колкото концесионерите, които взимат плажните ивици да период от 10-15 години.

До края на април областните управители на Варна, Бургас и Добрич трябва да представят в Министерството на туризма схеми за водоспасителна дейност за плажовете, които не са отдадени на концесия.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати