Топ десет на най-скъпите ваканционни дестинации в света

20.04.2016

Човекът е човек, когато е на път. Верни на тази поговорка милиони хора, които носят в кръвта си гена на пътешественика, посещават атрактивни дестинации по цял свят.

Това обикновено е свързано с разходи, като в някои случаи те са значителни. Ето и топ 10 на най-скъпите ваканционни дестинации, класирани от уебсайта за летищни трансфери Хоппа.

Дубай

Цената за престой във всяка от тях е направена на база шест основни разхода, които туристите правят при посещение в чужбина - 3-километрово возене с такси, нощувка в хотел, основно ястие, бира, чаша кафе и бутилка вино.

Най-скъпата ваканционна дестинация е Дубай. Еднодневният престой, превоз, храна и алкохол ще ви струват 353 евро или около 398 долара. На второ място се нарежда Ню Йорк с цена за еднодневен престой от 325 евро или 366 долара.

Топ три на най-скъпите световни дестинации се допълва изненадващо от Ботсвана, където за еднодневен престой ще трябва да си приготвите 285 евро.

В челната десетка влизат още посещавани дестинации като Маракеш, Сидни, Лондон, Сингапур, Каракас, Канкун и столицата на Перу - Лима.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати