Мрежа от електрически велосипеди ще свързва България и Румъния

28.04.2016

Мрежа от електрически велосипеди ще свързва България и Румъния. Тя ще бъде изградена в пограничния район между двете държави по проект, финансиран от програмата Interpeg.

Така всеки турист ще може да наеме електрически велосипед за три часа, като това време ще му бъде достатъчно, за да разгледа туристическите забележителности от двете страни на река Дунав.

Мъж на колело

По проект трябва да бъдат закупени общо 240 електрически велосипеда - по 120 велосипеда за България и Румъния, които ще бъдат разпределени в 16 български и 16 румънски града.

Очакванията са с електрическото колело да се изминават около 50-70 км с минимални усилия от страна на колоездача.

Родните градове, които ще участват в проекта, са Добрич, Русе, Велико Търново, Плевен, Враца, Горна Оряховица, Свищов, Мездра, Балчик, Лом, Монтана, Червен бряг, Дулово, Оряхово, Силистра и Видин.

От румънска страна ще участват следните градове - Гюргево, Дробета-Турну Северин, Кълъраш, Констанца, Крайова, Александрия, Меджидия, Мангалия, Каракал, Рошиори, Турну Мъгуреле, Черна вода, Нъводари, Слатина, Олтеница и Калафат.

Електрическите велосипеди ще бъдат обслужвани от обучени оператори, които предстои да бъдат избрани. За зареждането им ще бъдат изградени 35 зарядни станции в различни места у нас и в Румъния. Цената за използване на велосипеда ще бъде 1 евро за три часа.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати