Окончателно: Дивото къмпингуване остава

28.04.2016
Къмпингуване

Почитателите на дивото къмпингуване вече могат да си отдъхнат, защото то ще е позволено. Окончателно отпадна забраната за опъване на палатки извън местата за къмпингуване, както и някои от другите промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Законопроектът беше гласуван без дебат и приет на второ четене в парламентарната зала предпразнично на Велики четвъртък.

Така приетият закон отменя забраната за паркиране в зона А, но това не означава, че почитателите на този вид отдих ще могат да опънат палатките си на плажната ивица.

Според сега действащия закон в същата зона е забранено поставянето на преместваеми обекти, каквито на практика са палатките и караваните. Това означава, че къмпингарите нямат право да опъват палатки направо на пясъка, но могат да го направят непосредствено след плажната ивица.

В началото на месец март депутатите решиха да въведат забрана за диво къмпингуване по предложение на депутата от Реформаторския блок Найден Зеленогорски. Решението им предизвика редица граждански протести, което ги накара да отменят спорните промени.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати