Топ 10 на най-красивите плажове в Европа

16.06.2016
Плаж

Плажовете на Стария континент са едни от най-красивите в света и лидер в туристическите дестинации. Те са достойна конкуренция на тези в Азия, Африка и Америка. Ето кои са 10-те най-красиви плажове в Европа:

Rondinara Beach, Корсика, Франция. Плажът има формата на полумесец. Тюркоазените води и финият пясък го превръщат в един от най-красивите плажове във Франция изобщо.

Cala Macarella, Менорка, Испания. Кристалните води разделят един от най-добрите плажове на два парка. Красотата тук впечатлява всеки турист.

Jaz Beach, Черна гора. Плажът се намира в община Будва в Черна гора. Райското кътче е слабо известно и може да бъде определено като една от най-добре пазените тайни на Черна гора.

Bantham Beach, Англия. Това е един от малкото плажове в Англия, който очарова с уникалния си ландшафт. За разлика от по-голямата част от страната, тук времето не е постоянно лошо.

Плаж в Сардиния

Cale Goloritzé, Сардиния, Италия. Страната определено може да се похвали с едни от най-красивите плажове в света. Невероятната гледка на този плаж се постига от уникалната комбинация от красива природа и кристални води.

Cala Mariolu Baunei, Италия. Освен с красотата си, това райско място е и предпочитано място за гмуркане.

Voutoumi, Антипаксос, Гърция. На който и плаж да отидете в Гърция, ще се насладите на уникална красота и приятно прекарване. Voutoumi е един от хилядите плажове в южната ни съседка, които несъмнено ще помните до края на живота си.

Navagio Beach, Закинтос, Гърция. Тази топ дестинация от години привлича хиляди туристи всяко лято. Закинтос е третият по големина от Йонийските острови, а плажът Navagio Beach безсъмнено ще ви остави без дъх.

Закинтос

Praia da Marinha, Португалия. Това е най-емблематичният плаж в Португалия и дестинация номер 1 сред плажовете. Дивата природа се съчетава по невероятен начин с красивите скали и прави района истински уникален.

Curonian Spit, Литва. Той представлява дълга ивица земя, простираща се в средата на Балтийско море в Литва. По нея се простират едни от най-уникалните плажове, които сте виждали.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати