Това са най-опасните плажове, които не трябва да приближавате

18.07.2016

Има няколко плажа на планетата, които в никакъв случай не бива да посещавате, защото застрашавате живота си. От нападения на акули и медузи до чести кражби ви заплашват на тези места.

Остров Фрейзър, Австралия

Повечето плажове на остров Фрейзър са забранени за посещение, защото водата е пълна с акули, медузи и опасни членестоноги, които правят плуването истински ад.

Волуси, Флорида

На този плаж се регистрира бум от нападенията на акули почти всяка година. Голяма е и опасността от мълнии, като в периода от 1997 до 2006 година са записани 71 случая на починали в резултат на удар от мълния.

Копакабана, Бразилия

Копакабана

На този плаж трябва да се изключително бдителни и в никакъв случай да не оставяте вещите си без надзор, защото в противен случай няма да ги видите повече. Копакабана е едно от местата в света с най-често грабежи.

Остров Реюнион, Източна Африка

Според статистиката 13% от нападенията на акули в световен мащаб се случват именно на плажовете на остров Остров Реюнион. За последните 5 години са регистрирани 8 смъртни случая.

Плажът на мъртвите, Мексико

Дестинацията е много популярна сред нудистите, но не е препоръчителна, защото подводните течения могат да удавят и опитните плувци.

Червеният триъгълник, Калифорния

На този плаж стават едни от най-честите нападания на акули, като според официалните данни 11% от всички регистрирани нападения стават на Червения триъгълник.

Гансбаай, ЮАР

Водата около този плаж е пълна с акули и не е препоръчително за плуване, но се предлага гмуркане в клетка, за да може да се докоснете до опасния хищник.

Чоупатти, Индия

Плажът е сред най-мръсните места на планетата и от години е забранен за посещение.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати