Малко известните природни чудеса в света

19.07.2016

Почти няма страна в света, която да не се гордее с природните си забележителности, но някои от тях наистина могат да спрат дъха на всеки и изненадващо, малко хора знаят за тях.

Пясъчните дюни Ерг Чеби, Мароко

Простират се на 22 километра и някои от тях стигат височина от 150 метра. Според мароканците горещите пясъци могат да излекуват всяка болка и поне веднъж в годината те се заравят в дюните до врата.

Синята лагуна, Исландия

Синята лагуна, Исландия

За водите в тази лагуна се говори, че лекува всякакви кожни заболявания. Цветът на водата е уникален заради смесицата между морска и сладка вода, а дъното на лагуната е покрито с парчета от лава.

Брайс каньон, САЩ

Брайс Каньон

Каньонът е истински природен амфитеатър, създаден от ерозията. Националният парк носи името на един от първите заселници в района - Ебенезър Брайс.

Долината на деветте села, Китай

Местността е обградена планина и съчетава гъсти гори с многобройни езера – 108 на брой с различна големина.

Лунната долина, Чили

Долината е обградена от Андите и е позната като едно от най-сухите места на планетата. Нарича се лунна, защото напомня повърхността на Луната.

Каньонът Колка, Перу

Това е най-дълбоката клисура в света, а в подножието ѝ тече река Колка. Около каньонa пък се издигат величествените Анди.

Уайотапу, Нова Зеландия

Уайотапу

Тази необикновена природна забележителност е създадена от парата и газовете на вулкан, който в миналото се е намирал на това място. През тънката земна кора сега могат да се видят горещите следи от някогашния вулкан.

Цинги де Бемараха, Мадагаскар

Нарича се още Каменната гора или каменният лабиринт и представлява варовикова плато, осеяно с каменни шипове. Простира се на 80 километра в платото Бемараха.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати