Седем града, които ще ви върнат в миналото

15.08.2016
Колмар

Посещението на седем дестинации по света може да замени машината на времето, тъй като тези градове могат да ви върнат години назад и да поживеете за кратко в миналото.

Колмар, Франция

Градът е наричан Малката Венеция заради тесните канали, които го пресичат, и многобройните лодки, които местните и туристите използват, за да се придвижат от едно място на друго. Сградите са от времето на Френската революция, а таверните пресъздават напълно атмосферата от тази епоха.

хавана

Хавана, Куба

50-те години на миналия век могат да се видят от всеки ъгъл на кубинската столица. Дори такситата, които ще ви посрещнат на летището, са от тези години.

Ротенбург, Германия

Градът е задължителна дестинация за онези туристи, които харесват бароковото и готическо изкуство. Архитектурата на замъците и сградите пресъздава атмосферата от XI век.

Варанаси

Варанаси, Индия

Един от свещените градове в Индия е място за духовна мистика, запазила се векове наред. Във водите на река Ганг и до днес се спазват свещени ритуали и дори се смята, че всеки, които се окъпе на това място, ще се радва на духовна закрила цял живот.

Брюж, Белгия

Средновековната архитектура на този европейски град ще ви върне в XIV век. Калдъръмените улички и 366-те стъпала на градската камбанария са задължителни места за посещение.

Копривщица

Копривщица, България

Възрожденската архитектура на града изпълва всеки българин с гордост и провокира възхищението на всеки чужденец, който се запознава отблизо с българската история.

Баган, Мианмар

Градчето ще провокира усещането, че ще попаднали в епохата на Античността. Тук може да видите изобилие от будистки храмове, а за местните впрегнатите коне все още са единственото превозно средство.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати