Фестивалът на солта край Атанасовското езеро се завръща с куп солени забавления

26.08.2016
Фестивалът на солта край Атанасовското езеро се завръща с куп солени забавления

Фестивал на солта ще се проведе за четвърти път на брега на Атанасовското езеро в Бургас на 26-ти август. Събитието ще стартира от 16.00 часа и отново ще предложи увлекателни прояви за малки и големи.

Тазгодишното издание на фестивала ще бъде посветено на миграцията при животните и хората. Ето затова организаторите на събитието са приготвили различни работилнички и ателиета, които целят да запознаят повече хора с миграционния процес и причините за него.

Заедно с това ще бъде представена и изложба, която ще разкрие повече за тази движеща сила, караща както представителите на животинския свят, така и хората да измиват огромни разстояния и да рискуват живота си.

Разбира се, няма да липсва и прояви, фокусиращи се върху солта. Организаторите на фестивала обещават жонгльорско ателие и уроци по направа на топки със сол.

Сред заниманията, които ще предлага събитието на своите гости, са и добре познатите вече Солничар за един ден, къпане в лугата и калта. Предвидени са също така базар на солта, както и изява на група Paraplanner.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати