Топ 10 на най-впечатляващите дестинации в Африка

05.10.2016
Килиманджаро

Имайки предвид мащаба на Африка, е трудно да посетите всяко местенце на континента. Но ако искате да си създадете силни впечатления от Черния континент, има 10 забележителности, които не бива да пропускате.

Националният резерват Масай Мара, Кения

Масай Мара

Паркът е пряко свързан с танзанийкия национален парк Серенгети, като двете места са най-идеалният маршрут за Сафари. Тук може да се наблюдават дивите животни в естествената им среда.

Водопадите Виктория, Замбия

Водопад Виктория

Водопадите са едно от най-вълшебните места на планетата. Разположени са между държавите Замбия и Зимбабве и може да се видят от двете страни.

Пирамидите Гиза, Египет

Пирамиди Египет

Забележителност на повече от 5000 години с разходка около пирамидите и сфинкса ще се върнете във времената на фараоните. Най-впечатляващи са Хеопсовата пирамиди и пирамидата на Хефрен.

Джене, Мали

Джене

Градът е основан през 800 г.пр. Хр., което го прави един от най-градски центрова в Африка. Най-изумителната забележителност тук е градската джамия, която е представителна за древния ислям.

Кейптаун, Южна Африка

Кейптаун

Градът е съчетание между невероятна природа, култура и вкусна храна. Мястото е една от най-атрактивните дестинации заради иконичните силуети на Table Mountain до златните пясъци.

Маракеш, Мароко

Маракеш

Мароканският град се разполага в подножието на планините Атлас и е богат на цветове и аромати. Тук се провеждат едни от най-пъстрите фестивали, а задължителни за посещение са пазарчетата, където може да се снабдите с пресни подправки.

Долината Омо, Етиопия

С пътешествие по река Омо може да се запознаете с типичния живот в Африка, който се пази десетилетия наред. Но препоръчително е да се доверите на агенция, тъй като тя може да гарантира вашата безопасност.

Национален парк Мгахинга Горила, Уганда

Паркът е истинско градче на горилите, като тук може да видите близо 800 от техните представители.

Килиманджаро, Танзания

Ако търсите истинско приключение, изкачването на връх Килиманджаро може да ви го осигури. Ще са ви нужни специална екипировка и подготовка, но покоряването на 5895-метровия връх ще ви даде незабравимо изживяване.

Занзибар, Танзания

Бреговете на държавата опират до Индийския океан и освен на живописните плажове тук може да се насладите на вкусната кухня и архитектурата, която е част от списъка със световно културно наследство на ЮНЕСКО.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати